Пътници от автобуса: Мъжът с бомбата беше с шапка и очила, миришеше на алкохол

Бомба беше намерена в багажното отделение на български автобус по линията Прага-Варна. Самоделното взривно устройство с голяма мощност беше обезвредено от унгарската полиция. Към момента е заподозрян като извършител е словак или чех. Пътниците са невредими и вече се прибраха в България.

Инцидентът стана в събота в късния следобед. Единият от пътниците разказа пред bTV, че след като е бил отворен сакът, вътре е имало туба с часовник и кабели.

Подозрителният пътник, за когото се смята, че е поставил бомбата, се е качил в Братислава. Той слязъл в Бърно и не се върнал.

По думите на пътници въпросният мъж е на около 25 години, бил е с очила и с шапка с козирка. Не е говорил. Според жена, седяла до него, той е миришел на алкохол.

Хора, пътували в автобуса, разказват още, че властите в Унгария са им обяснили, че живеят втори живот. От консулството на България не е имало съдействие, казаха още пътниците.

Началникът на автогарата във Варна Веселин Михайлов заяви за bTV, че преди месец и половина е имало друг инцидент с автобус на фирмата, който е бил запален. Управителят на компанията Драгомир Павлова обаче отрече тази информация.

Една от хипотезите е, че става въпрос за разчистване на бизнес сметки.

По случая са задействани всички отговорните институции в Чехия, Словакия и Унгария.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че очакват официална информация от унгарските власти по случая, която ще бъде предоставена по линия на международното оперативно сътрудничество. Все още няма започната проверка от страна на ГДБОП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини