Гръм изпепели къща в Каспичан, хората се спасиха

Гръм удари покрива на къща в град Каспичан, изпепели покрива и домашното имущество на семейство с 3-годишно дете. За късмет обитателите на дома се отървали невредими.

Инцидентът станал към 01,15 часа през нощта в неделя на ул."Иван Вазов". Хората се разбудили от пукане на гредите на покрива и се втурнали да бягат. Майката и бабата изнесли малкото момченце навън.

Две пожарни коли се отзовали на мястото на инцидента. Първата от град Нови пазар, след това била извикана и втора от Шумен. Кметицата на град Каспичан Милена Недева също била на мястото. Съседи се опитвали да помагат и гасили с маркучи, но безрезултатно. Огнеборците хвърлили два тона вода, но 100 кв.м. покрив рухнали, изгорели мебели, личните документи на фамилията, както и бяла и чрена техника.

Къщата е на 23-годишната Диляна Ж. Домът бил купен наскоро. От него е оцеляла само банята. Бащата на малкото дете бил в чужбина.

В понеделник семейството е получило общински апартамент от кметството, каза градоначалникът Недева. Ще им бъде отпусната и общинска помощ от 300 лв. Много хора вече са се притекли на помощ на пострадалата фамилия. Едни разчистват опожарения имот, други носят дрехи. Появи се и призив във фейсбук за подпомагане на семейството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони