Турски ТИР премаза лека кола при Бели Извор и избяга

Тежка катастрофа блокира изцяло трафика по международен път Е-79. ТИР помете лека кола и избяга от мястото на катастрофата, съобщава tribali.info. В последствие шофьорът е заловен, казаха от полицията във Враца.

Тежкият пътен инцидент е станал по пътя между Враца и Монтана при село Бели Извор преди около час. Лек автомобил „Мерцедес“, в който пътували възрастно семейство заедно с внучето им, бил блъснат от ТИР.

След зверския удар шофьорът на тежката машина продължил по пътя си, без да се увери, че хората в колата са добре и без да изчака пристигането на органите на МВР.

Преди минути джигитът е спипан от полицията в района на монтанското село Трифоново. Мъжът е турски гражданин, уточниха от областната дирекция на МВР.

Той е закаран на мястото на произшествието, отказва да коментира случилото се и постоянно пише на телефона си.

При инцидента са пострадали възрастните хора, които пътували в мерцедеса. Те, заедно с детето, са транспортирани с две линейки в центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Детето е добре, съобщиха от здравното заведение. Все още няма информация за състоянието на бабата и дядото.

Смачканият „Мерцедес“ все още не е премахнат от пътното платно. И в двете посоки са се образували километрични опашки от автомобили. Трафикът по натоварения международен път е изцяло блокиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони