ЦСКА става арбитър за Европа

Заради лиценз ЦСКА почти сигурно няма да играе в евротурнирите, но явно ще бъде арбитърът за местата в Лига Европа. В последните 2 кръга „червените“ гостуват на „Локо“ (Сф) и приемат „Литекс“. Съперниците на ЦСКА са с равен брой точки с „Берое“ - по 51. Помежду им вече няма мачове и тимът на Петър Хубчев изведнъж се оказа водач в тройното класиране. Освен това „Берое“ приема до края „Ботев“ в Битката за Тракия и гостува на станалия вече шампион „Лудогорец“. И прогнозите са за резонна победа на старозагорския тим в първия мач.

Голът на бразилеца Елиаш в 82-рата минута за 3:1 на „Берое“ срещу „Литекс“ може да се окаже със скъпоценно значение за... „Локо“ (Сф). Благодарение на попадението „железничарите“ изпревариха „Литекс“ с един гол по-добра голова разлика. Ако „железничари“ и „оранжеви“ завършат с равен брой точки, то отново софийският клуб е напред. Този път головата разлика е равна, но „Локо“ има повече попадения на чужд терен.

До края не сезона „железничарите“ гостуват и на „Ботев“ в последния кръг. А освен срещу ЦСКА на „Армията“ тимът на Красимир Балъков приема „Лудогорец“. Предвид словесните атаки между клубовете подаръци за „Литекс“ не могат да се очакват, но в Ловеч отдавна обичат битките.
ЦСКА също не е загубил теоретичните си шансове за класиране в Лига Европа по спортно-технически показатели. Ако спечелят срещу „Локо“ (Сф) и „Литекс“, „червените“ най-малко ще се изравнят по точки с тях. А в преките двубои ще имат предимство, тъй като през есента спечелиха всички мачове срещу „Берое“, „Литекс“ и „Локо“. Но дори това да се случи, шансовете да се вземе лиценз към момента са между „нула и... никакви“.

Преките мачове в тройния възел:
„Локо“ (Сф) – „Литекс“ 2:0
„Литекс“ – „Локо“ (Сф) 4:2
„Локо“ (Сф) – „Литекс“ 0:0
„Литекс“ – „Локо“ (Сф) 0:0
„Литекс“ – „Берое“ 2:1
„Берое“ – „Литекс“ 2:1
„Литекс“ – „Берое“ 1:1
„Берое“ – „Литекс“ 3:1
„Локо“ (Сф) – „Берое“ 0:3
„Берое“ – „Локо“ (Сф) 0:0
„Берое“ – „Локо“ (Сф) 1:4
„Локо“ (Сф) – „Берое“ 0:1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ