Теди Бургазлиева показа за първи път близнаците Семейството на най-красивата българка за 2002 г. се сдоби с нов дом в Лос Анджелис

Учени разкриха на какво се дължи здравината на паяжината

Премиерът Борисов и турският министър на търговията обсъдиха развитието на търговско-икономическото партньорство

Спипаха 31-годишен мъж с канабис и кокаин в Силистра

Благоевград е домакин на Кубинска танцова панорама

Четири столични квартала останаха без парно заради авария

От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия

Одобриха проект за близо 4 млн. евро на община Велико Търново по INTERREG С 3,9 млн.евро ще бъдат рехабилитирани улици в старата столица

Кирил Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

Адвокат Ирен Савова: Съобщението за моята смърт е твърдо преувеличено Не са верни и слуховете, че полицията вече е заловила автора на заплахата с некролози, коментира защитникът на държавата за царските имоти

Местят оригиналния факел на Статуята на свободата в музей

Търговски обект горя на Околовръстното шосе на София (СНИМКИ)

34-годишен работник в рудник е починал, след като е бил затрупан от скална маса

Военномедицинска академия изпрати нов екип в Мали

Засякоха четирима дрогирани зад волана през уикенда в Търновско Единият шофьор е употребил и алкохол

Проектът за пристанище Варна – готов догодина

Проектът за новия интермодален терминал във Варна ще бъде готов през 2016 г., заяви генералният директор на Държавно предприятие “Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) Ангел Забуртов. На проектант вече е платен аванс в размер на 1,5 млн. лв. и той трябва да представи два идейни проекта, от които ще се избере един. Впоследствие ще се изработи и технически проект, от който ще стане ясно и колко би струвало строителството на обекта.

През 2014 г. правителството на Пламен Орешарски отдели 15 млн. лв. по публичната си инвестиционна програма. В рамките на тази процедура спечели българо-холандският консорциум “Енергопроект – Роял Хасконинг”, който предложи цена от 8,7 млн. лв. без ДДС. По-късно служебното правителство стопира подписването на договор, но в началото на т.г. проектирането бе възложено.

Идеята е пристанище Варна-изток да бъде преместено в района на кв. “Максуда”, а неговите сегашни територии да станат част от градската среда, като рекреационна зона.
Според Забуртов след изготвянето на проекта държавата може да привлече потенциални инвеститори, като даде изграждането на концесия от типа “Построй, ползвай и предай”.
Пристанище Варна, което в понеделник навърши 109 г. от създаването си, посреща годишнината със сериозен ръст на дейността си. До средата на май т.г. през порта са минали 3,6 млн. тона товари, което е 15% повишение спрямо същия период на миналата година. Основен дял в увеличението заемат зърнените храни, товари на Девненските химически заводи и контейнерите. Шефът на порта Петър Сеферов обяви, че през т.г. са привлечени и доста транзитни товари, между които 29 000 т газопроводни тръби за Азербайджан. На порта са складирани и тръбите за “Южен поток”.

През т.г. пристанище Варна ще инвестира над 11 млн. лв. в подобряване на инфраструктурата и нова претоварна техника. Ще се облагороди и районът около Морска гара, за да може там да се провеждат мероприятия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.