Ротари клуб подари концерт-спектакъл на великотърновци

Волен Сидеров: Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен

АПИ: До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км от път II-23 Русе – Кубрат

Археолози откриха миниатюрна Теракотена армия

Тереза Мей отхвърли контрапредложенията на своя проект на споразумение за Брекзит

Обвинения за брата и сестрата след убийството във влака край Вакарел

Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Млад мъж се обеси пред бащината къща на жена си в Смолян Трупът открили мъже, тръгнали за риба

Окръжният съд в Търново отново гледа дело за укриване на данъци от адвокат и съдебен лекар Първоначално постановената присъда бе отменена от Апелативния съд в старата столица

Валентин Радев: Гражданите не винаги знаят кое е законно и кое не по време на протест, полицията трябва да действа с твърда ръка

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Един човек е загинал при протестите във Франция срещу повишаването на цените на горивата

Андреа и Тита първи приятелки Ще има ли дует между двете изпълнителки

Сестрата на Бойко Борисов: Брат ми беше първият човек, на който се обадих, когато се разболях

Разкриват специалност „Източна медицина“ в Медицинския университет във Варна

Бъдещите лекари, които учат в Медицинския университет във Варна, вече имат възможност да трупат знания и умения не само по традиционна, но и по източна медицина. Това стана възможно с откриването на първия у нас академичен център по източна медицина във висшето училище. В него работят двама специализирали в Русия лекари, асистенти и кинезитерапевти.

Базата ще се ползва за лечение на пациенти и за практика на петокурсници, предпочели за свободно избираем предмет “Чжен-цзю терапия” – комбинация от акупунктура и нагряване, съобщи ръководителят на центъра и директор на Медицинския колеж проф. Негрин Негрев.

“През последните 50 години източната медицина стана предпочитана от милиони хора по цял свят. Безспорният положителен ефект на акупунктурата доведе до промени в законодателството на редица държави, които позволиха прилагането на този метод. Той се изучава в много висши училища в САЩ и Европа, а вече и в България”, обясни проф. Негрев.

Според ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов центърът ще запълни една не само образователна, но и пазарна ниша.

Варненци, страдащи от мигрена, хроничен бронхит, астма, затлъстяване, язва, хормонално обусловено безплодие, възпаления на периферните нерви и сексуални разстройства, ще могат да се лекуват чрез няколко вида източни терапии.

Освен чжен-цзю, китайски масаж, хомеопатия и фитотерапия в центъра ще се прилага и корейският метод су-джок, при който акупунктурата се прави чрез миниигри на пръстите на ръката и крака.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.