Студентът, загинал в катастрофа край Доспат, е племенник на лидер на ДПС в Благоевград

24-годишният студент от Благоевград Слави Шишков, загинал на място при катастрофа след рожден ден в град Гоце Делчев, е племенник на Искрен Шишков, лидер на ДПС в Благоевград, информира Struma.bg. Пътният инцидент стана в събота около 19.30 часа на пътя село Барутин - село Чавдар в община Доспат.

„Много ми е тежко. Отиде си едно младо и интелигентно момче с мечти и амбиции. Той е син на мой първи братовчед, съседи сме”, каза Искрен Шишков.

Слави живеел в блок в жк „Еленово“ с майка си, която е учителка в ресурсния център. Тя отгледала единственото си дете съвсем сама, след като съпругът й починал много млад при катастрофа преди около 20 години. Следващата седмица Слави трябвало да пътува на студентска бригада в Англия, където щял да работи на летището заедно с негова състудентка от Факултета по педагогика.

Той платил 1100 лв. на агенция за самолетния билет и комисиона за уредената работа. 24-годишният студент говорил много добре английски и се радвал, че му се удава възможност да живее и работи във Великобритания.

Припомняме ви, че лек автомобил БМВ с трима младежи, управляван от 20-годишния К.Д. от Барутин, на лява крива изгубва контрола над автомобила и се удря в ската. В резултат на пътнотранспортното произшествие е починал возещият се до шофьора Слави Шишков, а пътуващият на задната седалка 24-годишен младеж е ранен, и тримата са студенти в ЮЗУ.

На пострадалия е оказана медицинска помощ и е транспортиран в болницата в Смолян, той е без опасност за живота, съобщиха от полицията. 20-годишният шофьор се е отървал невредим, той е проверен с алкотест дрегер, който е отчел слаба концентрация на алкохол в издишания въздух - 0,32 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Екип на "Пътна полиция" е извършил огледа на местопроизшествието.

Във връзка с катастрофата е образувано досъдебно производство в полицейския участък в Девин, в хода на което се проверяват причините за инцидента, включително и версия за автогонка на пътя.

Това е поредната жертва от черната серия на пътя в Югозапада, след като в дупнишкото с. Яхиново загинаха 4-ма младежи и учителка, а двама гранични полицаи намериха смъртта си на магистралата на връщане от 2-седмична командировка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони