ЦСКА на сергията

ЦСКА е изваден на сергията и непрекъснато се търси по света богат човек, който да спаси най-успелия българския футболен клуб. Последно в интернет пространството се появи слух за мистериозен англичанин с турски корени. ЦСКА вече се напати от „Мисия Лондон“, след като човекът с пурите Лоурънс Дейвис будеше повече смях, отколкото респект при единственото си посещение у нас.

Главният акционер Ивайло Манджуков признава, че няма финансовия ресурс да се справи с ЦСКА. А също, че не вярва клубът да получи европейски лиценз – в момента не се правят никакви плащания. Такива могат да помогнат само ако са подписани със стара дата – до 31 март. Но очевидно това не е приоритет на „Армията“ в момента.

Ръководството на ЦСКА се опитва на първо време да реши въпроса със стадиона и базата в Панчарево. Ако бъде подписан договор за 30-годишна концесия, то тогава клубът може да стане апетитен за чужд инвеститор. Без тях на практика има един отбор без особена класа, десетки служители и десетки милиони дългове. Спортният министър Красен Кралев няколко пъти изяви готовност да помогне на ЦСКА, но в едно от последните си изказвания каза, че е очаквал повече сериозност от новите акционери в клуба.

Ако не се намери нов инвеститор, Манджуков обяви готовност да осигурява бюджет от 4 милиона лева годишно, в който се включва селекция, заплати на целия клуб и консумативи. С толкова пари обаче ЦСКА ще има резултати подобни на сегашните. С други думи ще е толкова близо до евротурнирите, колкото и до битката за оцеляване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ