МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Рокерска битка взе 9 жертви: “Бандити” и “Казаци” устроиха кървава баня в Тексас

9 трупа оставиха рокерски банди, развихрили се в кървава битка в Уейко, щата Тексас, в неделя, предаде АФП.

Байкърите се стреляли, атакували се с ножове, млатили се с тояги и вериги до ресторант “Туин пийкс”, пълен с посетители. По чудо нито един от гостите на заведението не е пострадал. “За 34 години в полицията това е най-ужасяващото местопрестъпление, което съм виждал. Кръвта е навсякъде”, сподели пред медиите сержант Патрик Суонтън.

Освен 9 убити поне още 18 души са били ранени основно от огнестрелно и хладно оръжие. Полицията иззела от рокерите поне 100 единици оръжие, 100-ина от тях са арестувани.

Причината за насилието не е ясна, има съобщения, че до спречкването се стигнало заради места за паркиране. Основна роля в мелето изиграли бандите “Бандити” и “Казаци”, но по данни на полицията в битката участвали членове поне на 5 рокерски групи. Органите на реда били информирани, че се очаква байкъри да се стекат в търговски комплекс Central Texas Marketplace, част от който е и “Туин пийкс”, затова подсилили редиците си и успели бързо да овладеят боя, но не и преди да паднат жертви.

Свадата започнала от тоалетната на ресторанта, пренесла се в бара, а накрая мелето стигнало до паркинга. Там рокерите стреляли и по полицаи, но сред тях няма ранени. Ужасените гости на “Туин пийкс” и персоналът се скрили в хладилно помещение, докато полицията не ги извела. Районът около мола и няколко околни улици бяха отцепени.

Повечето рокерски банди в САЩ, зародили се като контракултурни движения, обединяват любители на моторите, които демонстрират незачитане на властта и живеят по собствени правила. Много от байкърските клубове обаче са замесени с организираната престъпност, основно трафик на оръжия и на наркотици. На снимки от касапницата в Уейко се вижда, че някои от рокерите имат татуировки с неонацистки символи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете