„Барса“ с Меси мачка с 14:7 „Реал“ с КР7

„Барселона“ се позлати в Испания кръг преди края, след като удари с 1:0 „Атлетико“ в Мадрид. Лео Меси вкара 41-ви гол за сезона, което стигна лидерът да има 93 т. срещу 89 на преследвача „Реал“. „Кралете“ сгазиха с 4:1 навън „Еспаньол“ със седмия хеттрик за сезона на Кристиано Роналдо. Португалецът печели една от персоналните си битки с Лео - има 45 попадения и ще вземе почти сигурно „Златната обувка“.

Но в отборната надпревара Меси води „с няколко обиколки“. От идването на Роналдо в Мадрид през 2009-а „Барса“ има 14 трофея срещу 7 на „Реал“. Общо в кариерата на аржентинеца това бе седма титла, а KR7 остава с една.

Каталунците си върнаха и на „Атлетико“, като триумфираха шампионски на стадиона на отбора, който миналата година им измъкна златните медали на техния „Камп ноу“.

„Шампиони! Титлата е наша! Щастливи сме, благодарим на всички, чиято работа през годината даде резултат!“, написа Меси във фейсбук.

Шави Ернандес е шампион за осми път, а индикациите в каталунските медии са, че ще остане в тима и през следващия сезон.

„Благодаря ви, феномени!“, написа в туитър Христо Стоичков, печелил 5 пъти титлата с „Барса“. Камата пусна съобщението от студиото на тв гиганта „Унивижън“ в Маями 30-ина минути след края на мача на ст. „Висенте Калдерон“.

Тимът на Луис Енрике преследва требъл, като на 30 май играе финал за Купата на краля срещу „Атлетик“ на „Камп ноу“, а на 6 юни - в Шампионска лига срещу „Ювентус“ в Берлин.

През януари треньорът бе пред уволнение, а медиите тръбяха, че е скаран с Меси, който пък може да бъде продаден... След загубата от „Реал Сосиедад“ с 0:1 обаче тимът се вдигна и намери единение, за да спечели 29 от следващите 32 двубоя. И да прибере първата от възможните 3 купи за печелене до края на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят