Петко Стрелеца гърмял по баретите с патрони за диви прасета

54-годишният Петко Петков от Лясковец, който е подсъдим за убийството на спецполицая Емил Шарков, за опит за убийство на шестима негови колеги и за незаконно оръжие, е гърмял със забранени ловни патрони за диви прасета по баретите от спецотряда за борба с тероризма. Кървавата драма се разигра призори във фаталния 14 март миналата година.

По време на поредното съдебно заседание в понеделник по мегаделото, което се гледа в Окръжният съд във Велико Търново са разпитвани експерти. Показания при закрити врати са дали 6 вещи лица, които са заявили, че Петко Петков е стрелял от всичките си оръжия и това е станало ясно от изготвените няколко балистични експертизи. Сред арсенала на бившия готвач е имало потрони за едър дивеч, които от няколко години са забранени за лов. Използвани били и други боеприпаси, за които подсъдимият заявил, че ги е купил от магазин. По тях имало етикети, залепени с тиксо. Ловният автомат на Петко Петков пък бил пригоден и за бойни патрони.

Според обвинението за времето от 18 юни 2012 г. до 14 март 2014 г. в дома си в Лясковец подсъдимият е държал огнестрелни оръжия - ловна карабина ИЖ, полуавтоматична ловна карабина Arsenal, полуавтоматична едноцевна пушка Baikal и двуцевна гладкоцевна пушка ИЖ, както и 343 боеприпаса за оръжията. До едно огнестрелните оръжия са незаконни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право