Гледайте на живо - форум на „Труд“, „24 часа“ и КРИБ: Бизнесът пита за европарите, правителството отговаря

Ще участва ли бизнесът в програмирането на новите еврофондове до 2020 г., колко пари ще бъдат дадени за иновации, ще има ли тежки финансови корекции по проектите, ще участва ли химическата промишленост в оперативните програми?

Това са малка част от въпросите, които ще постави бизнесът към правителството по време на форума „Деветте пътя към еврофондовете“, който организарат вестниците „Труд“ и „24 часа“ съвместно с една от най-големите работодателски организации у нас - „Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България“ (КРИБ).

Срещата ще се проведе днес от 11 часа в столичния „Кемпински хотел Маринела София“.

Конференцията ще се излъчи на живо изцяло и ще може да се гледа на сайта на "Труд" тук.

Изтегли оттук безплатно приложение „Деветте пътя към еврофондовете"

В форума се очаква да вземат участие премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, както и министрите на икономиката ни на финансите Божидар Лукарски и Владислав Горанов.

Те ще направят кратко преставяне на престоящия програмен период 2014 г. - 2020 г. и възможностите за бизнеса да се включи в него. Специално време ще бъде отделено на въпросите на компаниите.

Акцент в срещата ще бъде презентацията на новата оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, която всъщност е насочена изцяло към бизнеса. Именно по тази програма се очаква да бъдат подпомогнати над 9000 български предприятия в следващите пет години.

Изтегли оттук безплатно приложение „Деветте пътя към еврофондовете

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес