Мавродиев: Не отговарям за обущарската камара - с кого да се виждам, ако не с банкери

Присъствието на Стоян Мавродиев, председател на Комисията за финансов надзор в списъците на посетителите в КТБ и лично при собственика на трезора Цветан Василев, беше тема за негов коментар в студиото на БНТ. Той беше категоричен, че записите в тетрадката на портиера в КТБ са манипулирани, но не отрече, че е имал съм служебни срещи.

Цветан Василев също официално е идвал в КФН. "Глобили сме компании, свързани с тази банка, става дума за хиляди левове, имат над 40 акта от КФН", съобщи Мавродиев. „Ходил съм в офисите на почти всички големи банки в България, много от тях по-често, отколкото срещите ми в КТБ. Комуникираме, за да обсъждаме темите за банковата стабилност, говорил съм дори с Иво Прокопиев”, посочи Мавродиев.

Според него, няма драма в тези срещи, тъй като той не отговаря за обущарската камара и няма логика да се среща с хора от този бранш, а с банкери, които пряко са свързани с работата му като шеф на КТБ.

Мавродиев заяви, че отговаря за небанковата дейност на свързаните с КТБ компании, а не навлизат в правомощията на БНБ и нейното управление „Банков надзор”. „Проблемите в тази банка са на БНБ, ние нямаме нищо общо”, каза още шефът на КФН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини