В хирургията на пловдивска болница се избиват заради асансьори

С крясъци и скандали край асансьорните площадки осъмна тази сутрин хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, сигнализираха пред "Марица" възмутени пациенти.

Опашки се извиват, хората се карат кой първи да се качи, защото за всички пациенти и посетители работи само един асансьор, обясни Иванка Чешмеджиева, дошла да види свой близък.

Според нея причината за напрежението е промяната в организацията.

„Големите асансьори вдясно са само за служебно ползване и за спешни пациенти. Това добре, но от известно време направиха и най-левия малък асансьор в хирургичния блок само за персонал и с карти”, обясни г-жа Чешмеджиева. „Сутринта най-десният беше с табела, че е развален и остана само един. Тогава за минути се образува навалица, болни, възрастни хора чакаха с изнемога, а санитарите не ги пускаха да влязат в големите асансьори отсреща”, коментира възмутено жената.

По-здравите опитали да ползват стълбите, но и там ударили на камък, защото вратите на клиниките са заключени. Така някой изкатерили по 6-7 етажа и се наложило отново да слизат и да чакат долу на опашката.

„Ползването на асансьорите в хирургиите изисква здрави нерви и лакти за да успееш да се качиш. Това е ненормално положение и е крайно време въпросът да се реши. Чака се по 20-30 минути докато ти дойде редът”, допълва в коментар един от читателите.

„Това го изживяхме и ние с мъжа ми, който беше със счупена ръка.Трябваше да се качим до ортопедията, която е на 5 етаж. Чакахме повече от 20 мин. за асансьор, но не успяхме да се качим. Решихме да катерим стълбите и ето ти ново препятствие, вратата към отделението няма дръжка и не можеш да влезеш, ако не ти отвори някой от вътре. Явно късметът ни проработи, защото след няколко по силни почуквания една учудена женичка отвори да види какво става и кой чука. И... Бинго бяхме постигнали целта на нашето посещение в лечебното заведение. Късмет на всички които го посещават да стигнат живи до крайната цел!”, пише друга жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони