Бизнесът: Добрите европроекти зависят от нас, управлението от държавата

Разработването на добри европроекти е изцяло отговорност на бизнеса, но не може да бъдат осъществени без подкрепата и доброто управление на държавата. Това каза Кирил Домусчиев, председател на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България (КРИБ) по време на откриването на форума "Деветте пътя към еврофондовете", чийто съорганизатори са вестниците "Труд" и "24 часа".

Във форума участие от страна на държавата взима премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев както и министрите на икономиката Божидар Лукарски и на финансите Владислав Горанов.

Форума може да следите на живо ТУК

"Идеята за кампанията "Деветте пътя" не е нова и я подготвяме още от края на миналата година съвместно с ресорният вицепремиер Томислав Дончев", каза Венелина Гочева, управител на Вестникарска група България, която издава вестниците "Труд" и "24 часа". Тя обяви, че проектът на медиите стартира именно с програма"Конкурентоспособност", защото тя е първата одобрена от Брюксел и тази, която ще финансира предимно проекти на бизнеса.

По думите на Домусчиев държавата си е "научила урока от първите седем години еврофондове", но има още какво да се желае и променя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес