Адвокатите на Райфъла искат да бъде освободен, бил много зле

Атанас Червенков-Райфъла направо има сериозни проблеми със сърцето, вдигнал кървно, правел хипертонични кризи, получил диабет и има проблеми с бъбреците и черния дроб. Това стана ясно от изявленията на двамата му адвокати Татяна Каменова и Константин Давчев, съобщи Марица.бг.

Защитниците поискаха от Апелативния съд Райфъла да бъде пуснат незабавно от ареста. Първо поради влошеното му здраве, и второ поради това, че четири месеца няма нови обстоятелства около разследването.

Те заявиха, че повече от месец на Червенков не е правена съдебно-медицинска експертиза, въпреки молбите. Припомниха, че веднъж се наложило по спешност да бъде закаран в болница, за да бъде включен на животоспасяващи системи.

Прокуратурата настоява той да остане в ареста. Повдигнато му е ново обвинение за подбудителство за убийството на д-р Аргир Гяуров.

Червенков беше обвиняем за средна и тежка телесна повреда на д-р Аргир Гяуров, шеф и собственик на клиника „Хипоталамус”.

Адвокатите цитираха свидетелските показания на Веселин Загорски - Веско Тъпото, който казал: Червенков ми каза да убием доктора, но аз знаех, че това са глупости и затова наредих на момчетата да идат и само да го чукнат.

Адвокатката каза, че изпълнителите на мократа поръчка го ръгали с нож, можели са да го убият, но само го наранили с ножове.

В момента делото продължава, до час Апелативният съд трябва да каже ще освободи ли Атанас Червенков, или ще го остави в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони