Касиерка от градския транспорт в Пловдив присвоила близо 15 хил. лева от карти

Касиерка прибра в джоба си близо 15 000 лева от карти за градския транспорт. Само за месец тя успя да ужили близо 500 пловдивчани, като вместо да отчете парите им за карти за пътуване в касата, ги присвои за себе си. Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишната Нели Пашова.

Касиерката решила да измами фирма „Автотранс 2000“, където работела през септември 2011 г. По това време кампанията за карти за градския транспорт кипяла с пълна пара. Със заповед на кмета това дружество имало пълномощия единствено да се занимава с продажбите на картите. Това ставало в шест каси в целия град. Пашова решила да работи за себе си и направила предварителна подготовка. Украсила работното си място с декоративни пана, за да не може клиентите да наблюдават какво прави. По това време цената на едномесечната карта била 12 лева, за три месеца 36 лева, за половин година 72 лева, а за едногодишните - 144 лева.

Първият измамен се оказал пенсионерът Димитър Здравчев, който пътувал преференциално. Човекът отишъл да си плати новата карта, като върнал старата на касиерката. Вместо да му издаде нов документ, тя разлепила ламиниращото фолио на старата карта. Заличила стария срок на годност, като вписала, че картата важи до края на декември. Ламинирала отново старото картонче и прибрала 36 лева. Тъй като не му издала нов документ с регистрационен номер, не вписала продажбата на нова карта в регистъра. Сложила 36 лева в джоба си, пише "Марица".

По същата схема Пашова издала общо 496 карти. За около месец успяла да присвои общо 14 834 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони