Енергетици на протест срещу пенсионната реформа

Протест срещу готвената от правителството пенсионна реформа организираха служители на "Енерго Про" във Варна. Те са недоволни от планираното увеличение на възрастта за пенсиониране за втора категория труд от 57 г. и 8 месеца на 62 г. "Монтьори сме.

Газим кал, лед, от работата ни зависи тази на всички отрасли при бедствия и екстремни ситуации. Откакто ЕРП-тата се приватизираха само в Североизточна България щатът ни намаля с близо 800 души, мрежата е в същото състояние, а абонатите се увеличиха двойно. Не бива да посягат на малкото останали права на енергетиците, това ще понижи ефективността на работа и ще се отрази зле на икономиката и на битовите абонати", обясни Илиян Павлов, председател на синдикалната секция на Националния федерация на енергетиците към КНСБ.

Обедният митинг бе подкрепен и от останалите синдикати в "Енерго Про". Участниците приеха протестна декларация, в която апелират правителството да се откаже от рязкото повишаване на пенсионната възраст в сектора. Павлов добави, че промените ще засегнат близо 3000 работещи на терен в трите ЕРП-та.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони