Полски камион уби пловдивчанин, аварирал на магистрала "Тракия"


Изписаха петимата ранените гранични полицаи

Участъкът между Стара и Нова Загора на магистрала "Тракия" взе нова жертва. След зловещата катастрофа на полицейски бус, при която в петък загинаха двама граничари, в понеделник 61-годишен мъж бе убит в аварийната лента от връхлетял върху него полски камион.

Инцидентът станал около 15,40 часа в района на 221-вия километър в посока Бургас. Автомобилът "Опел Инсигния", управляван от 44-годишен пловдивчанин закъсал, след като се повредил двигателя. Шофьорът отбил в аварийната лента и поставил предупредителен триъгълник на 80 м зад него.

Пътуващият в автомобила 61-годишен мъж от Пловдив обаче отишъл до предната лява врата, за да наблюдава контролните уреди на таблото, докато шофьорът се опитвал да извика помощ. В този момент върху тях връхлетял камион "Ман" с полуремарке с полски регистрационни номера, управляван от полски гражданин.

Поради неспазена странична дистанция и навлизане в част от аварийната лента, товарният автомобил блъснал с предна дясна част лекия автомобил и буквално отнесъл 61-годишния мъж, който загинал на място.

И двамата шофьори са проверени за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0 промила. Полският гражданин е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията.

Междувременно всичките петима пострадали полицаи, оцелели при жестоката катастрофа на 236-тия километър на магистрала "Тракия" вече са изписани и са по домовете си, информираха от Университетска болница в Стара Загора.

Един от мъжете се наложи да лежи в очното отделение, след като в очите му са влезли чужди тела при счупването на предното стъкло на буса, друг от ранените бе с травма на гръдния кош, един от полицаите остана под наблюдение заради комоцио, а останалите бяха с контузии на крайниците. За щастие, травмите не наложиха оперативно лечение и мъжете бързо се възстановяват, уточниха лекарите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини