Активно свлачище яде път в Балкана

След последните дъждове се оказа, че свлачището по пътя от Сливен към планинското с. Ичера е активно - съобщи кметът на Сливен Кольо Милев. Пътят е от републиканската мрежа. Той бе затворен още в края на март, когато едното платно, а после и другото пропаднаха в дере. Изчезнаха десетки метри от шосето. Тези дни свлачището е изяло още от пътя след неотдавнашните валежи. "Нашият ангажимент е да следим за охраната на този опасен участък. Но аз ще настоявам за среща с регионалния министър Лиляна Павлова, за да се реши скоро този голям проблем. По наша информация, все още няма готов проект за ликвидиране на свлачището" - допълни кметът Милев.

След затварянето на пътя, жителите и собствениците на имоти в едно от най-живописните сливенски балкански села, както и на някои от близките населени места от община Котел, са принудени да ползват два обходни маршрута. До Ичера например, пътуването бе 20-ина минути, а сега се удължава на час-час и половина. Един от обиколните маршрути минава през планински местности по път, прояден от дупки. На първо време общината ще закърпи язвите.

Свлачището създава проблеми и за голямото планинско рали "Българка". Един от най-атрактивните му етапи минаваше през Ичеренския път. "Налага се ралито да се проведе по един от обходните маршрути, заради което в началото на юни за два дни ще бъде затворен пътят към Котел" - обясни градоначалникът.

Кметът Милев заяви още, че на срещата си с Лиляна Павлова се надява да бъде обсъдено и довършването на пречиствателната станция за питейни води в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони