Павлова: От началото на годината имаме цялостно увеличение на строителството

Строителството и продажбата на имотите са важна част от икономиката на страната ни. Идвайки насам, гледах данните за това каква е статистиката в този сектор. Отбелязваме ръст в продажбите на недвижими имоти. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на конференцията “Успешни сделки с имоти”, предаде Фокус.

Министър Павлова обяви, че от началото на годината има цялостно увеличение на строителството. “От една страна, това е изграждането на инфраструктура, но от друга виждаме сериозен ръст в строителството на жилищни сгради и промишлени предприятия. От гледна точка на МРРБ, нашите планове, приоритети и как да съдействаме в този бранш са няколко -финансиране и доизграждане на инфраструктурата – цялостно благоустрояване на населените места”, заяви Лиляна Павлова. Тя посочи, че новият програмен период започва с инвестиции за над 1 млрд. и половина лева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.