Съдят баща, убил сина си

Баща намушкал смъртоносно сина си застава в сряда на подсъдимата скамейка в окръжния съд в Шумен. Петър Петров /61 г./ от Нови пазар не отрича вина, дори е поискал делото срещу него да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. От 1 юни миналата година досега е в затвора.

Експертизи са установили, че във фаталната нощ баща и син са били пияни. Бащата бил с 1,51 промила, а убитият Атанас Атанасов /34 г./ с 3,24 промила. Двамата често се карали, а споровете завършвали с бой. Въпреки развода на родителите, фамилията живеела в обща гарсониера, а бащата спял в кухнята.

Според запознати, във фаталната нощ синът влязъл да си сгрее ядене, настанал спор и се стигнало до смъртоносното намушкване с кухненски нож. Пред разследващи Петър твърдял, че синът го налагал с юмруци и афектиран той го намушкал. После влязъл да се изкъпе. Майката Маргарита извикала линейка, но в нея синът починал от острата кръвозагуба.

Бащата е съден за отглеждане на марихуна през 2011 г., когато му наложили 6 месеца затвор при 3-годишен изпитателен срок. Убийството станало в този срок. Според запознати, тогава бащата поел вината на сина, за да не влезе той в затвора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право