10 смъртни удара за общинар

Безработният Цветан Евстатиев-Зипъро е нанесъл 10 удара в главата и гърдите с бухалка и ритници на общинския служител от Берковица Стефан Попов (31 г.). Това се разбра от лекарска експертиза в Софийския апелативен съд. Зипъро поиска да излезе от ареста.

Според обвинението той е пребил до несвяст Попов в дома си в Берковица през октомври м.г. Свидетелите на зверството били приятелите му - бившият граничен полицай Силвестър Коцов и Георги Георгиев. Една от версиите гласи, че Зипъро е посегнал на Попов, за да не го издаде на властите, че върти бизнес с наркотици. В продължение на 5-6 часа той изтезавал Попов. Като видял, че бере душа, Зипъро и аверите му стоварили общинаря близо до болницата в Монтана. По-късно той издъхнал там.

Адвокатът на Зипъро Иван Лазов обяви, че Попов е починал от естествена смърт. Магистратите го обориха и дори описаха профила на клиента му – “жесток, коравосърдечен и хладнокръвен”. Те се позоваха и на показанията на Коцов и Георгиев, които твърдели, че Зипъро е ритал “брутално и с свръхсила” общинаря.
“Какво да кажа? Не съм убил Стефан”, промълви пред съдиите Зипъро. Въпреки това те го оставиха в следствената килия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право