Закопчаха бус на Спешна помощ в Русе

Служебен микробус "Фолксваген" със синя лампа на Центъра за спешна помощ беше закопчан със скоба на платен паркинг в Русе. Лекотоварният автомобил престоя близо час пред централна поща, докато пристигне екип от ОП "Комунални дейности". "Автомобилът е без отличителни знаци, нужен е пропуск от общината", уточни служителят от звено "Паркинги" Борислав Любенов. Той свали скобата след изрично разпореждане от кметската управа.

"Обслужващият автомобил е със специален режим, затова има и синя лампа", обясни шофьорът Георги Георгиев. Той твърди, че предупредил контрольорката на паркинга и отишъл да плати служебните телефони. После трябвало да вземе формуляри от близката книжарница. Половин час по-късно едното колело на буса вече било закопчано.

С него от Спешна помощ правят ремонти на място на линейки, зареждат медикаменти и консумативи. Надпис или червен кръст няма, за да не се подвеждат хората. От "Комунални дейности" пък са категорични, че не могат да проверяват всеки автомобил. Ако престоят не е платен на място, таксата със смс се отчита от апарат.

1 лв. на час е паркирането в т.нар. "синя" зона на Русе. Освен със смс и в брой, има абонаментни карти. "Скобата" струва 10 лв., а репатрирането на автомобил с общински "паяк" е 40 лв. Ако шофьорът е наблизо и плати веднага, глобата е наполовина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони