Кооператори: Наш имот стана общински, продават го на търг

ТПК "Единство" в Благоевград губи свой имот, който е актуван като частна общинска собственост м.г., за което те разбрали едва сега. В четвъртък ще се проведе публичен търг за него с начална цена 260 470 лева. Това каза на пресконференция председателят на трудово-производителната кооперация Здравка Чимева.

Незнайно как общинска собственост са станали вторият етаж на сградата на улица "Дружба" №2 и съответните идеални части, както и четирите гаража, които са построени от кооператорите в далечната 1965 г., а от 1997 г. се отдават под наем, твърди тя.

Собствениците от ТПК "Единство" на парцела и на първия етаж не са информирани за стъпките на общината и за обявения търг. "Имат ли учредено право на строеж, кой е дал правото на строеж, актуван ли е правомерно този имот? Кой ще плаща разходите по бъдещи съдебни дела, кой ще носи персонална отговорност и кой ще компенсира Кооперацията за нереализирани инвестиционни проекти? За нас някой не си е свършил работата, няма да позволим подобно безотговорно отношение към нас от страна на общината", категорична е Здравка Чимева.

Подадена е вече жалба до кмета Атанас Камбитов и до областния управител спешно да се спре процедурата и да се отмени търгът. От ТПК"Единство" са сезирали и прокуратурата, искат отмяна на търга по съдебен път.

Кооператорите няма да спрат до тук и готвят протест пред общината. "Всеки има право да протестира. За този имот има решение на общинския съвет. Цялата процедура е законна, нямаме никакви пропуски, в това ме увери целият юридически екип на общината", лаконичен и убеден в думите си бе кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони