На 19 декември 2018 да почерпят

Световната банка одобрила кредитни гаранции от 750 млн. долара за Украйна

Белгийският премиер подаде оставка

Българските полярници пристигнаха на Антарктида

Централна роля в света иска Китай Никой не може да ни диктува какво да правим, отсече Си Цзинпин

Ники Хейли загатна какъв ще е американският план за мир в Близкия изток

Американски съдия разкритикува бившия съветник на Тръмп Майкъл Флин

ЕС призова Сърбия към конструктивен диалог с Косово

Евтина земя дават на млади фермери Целта е стопаните под 40 години да останат на село

Премиера на филм за дядо Добри в НДК

Христо Стоичков към фенове: Трудете се и не се предавайте! Стотици варненци извиха опашка за автограф от Камата

Чуждите инвестиции намаляха с 21% Задгранични компании продават бизнеса си в България

Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор) Имал разрешение да отиде на зъболекар

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 декември 2018

Посланиците от ЕС поздравиха Лиляна Павлова за отличната работа в Триото Естония – България – Австрия

Михаил Константинов: Законът е нарушен с гражданските регистрации преди изборите

Кметовете и кметските наместници, които са записали тези хора, са го направили по корупционни съображения и в нарушение на закона. Това каза проф. Михаил Константинов, математик и политически анализатор, по повод на данните, изнесени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за увеличението на регистрациите по настоящ адрес в някои области преди местните избори, съобщи „Фокус”.

„Много хора са се записали с друг настоящ адрес, на което имат право. Те две седмици преди изборите ще подадат молба да бъдат прехвърлени от списъците с постоянен адрес към тези с настоящ адрес, за да гласуват на друго място. Това формално законът го допуска. Тук обаче има един друг момент, защото законът е нарушен в друга своя част. За да запишеш някой по настоящ адрес, трябва да има изпълнени следните условия. Да има там имот. Примерно си е закупил къща и е нормално настоящия адрес да му е в нея”, посочи проф. Михаил Константинов. и допълни, че другото условие за промяната на настоящия адрес е да живееш под наем в друго населено място

„За купуване на имоти и дума не може да става, защото хората, които си сменят настоящия адрес преди изборите са малограмотни маси. Остава да имат договори за наем. Ние вече видяхме, че се демонстрира как са записани по 40 души, на мястото на някакъв коптор от 3 кв. м, където и един човек не може да живее. Това е нарушение на закона, който изисква при такова записване да има осигурени по една стая на двама души, с по две легла в нея. Ето пример как е нарушен законът. Те нямат право да бъдат записани там. Къде спи родната прокуратура, защото тя отговаря за законността и за това, което се случва в тази страна”, допълни още Михаил Константинов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.