Премиерът търси помощ за клубовете

От няколко седмици държавата търси начини, за да подпомогне футболните клубове у нас. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на форума "Деветте пътя към еврофондовете", организирана от в. "Труд", в. "24 часа" и КРИБ.

„Чакаме решение за ЦСКА, клубът дължи 10-11 милиона лева на Националната агенция за приходите, а сметките на клуба все още не са запорирани", обясни Борисов. По думите му всяко друго дружество в подобна ситуация веднага би било запорирано. Борисов намекна дори, че данъчните могат да бъдат съдени заради толеранса към „червените“. Премиерът иска да бъде направена козирка на стадиона на „Левски“, както и да се оправят осветлението и теренът на стадиона на „Локомотив“.

Около ЦСКА все повече се формира мнението, че клубът трябва да бъде обявен в несъстоятелност. А марката, емблемата и трофеите да бъдат купени от нов собственик. А БФС да пусне ЦСКА с добавка към името в „А“ група, но без право да участва в евротурнирите. При подобна ситуация клубът няма да загуби историята си, но трябва да се намери законовата мярка, за да стане трансформацията.

Сегашните собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не могат да се справят с дълговете на „червените“. А ако останат, могат да осигурят максимум 4 милиона лева бюджет. Иначе двамата не спират да търсят инвеститори в чужбина, но трудно може да се намери богаташ, който да поеме задълженията, а насреща да има футболен клуб без своя собствена база. В сегашното военно и критично положение на ЦСКА едва ли спортното министерство ще отдаде с лека ръка ст. „Българска армия“ и базата в Панчарево.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ