Атанасова: Служителите на Специализирана служба за вътрешен одит на КТБ са привлечени като обвиняеми

Служителите на Специализирана служба за вътрешен одит на КТБ са привлечени като обвиняеми. Това каза по време на заседание на Временната анкетна комисия, разследваща случая “КТБ” председателят на комисията Десислава Атанасова, предаде Фокус.

Тя посочи, че от синдиците на КТБ е станало ясно, че документите, свързани с исканите от комисията сведения, са предадени и се намират в Софийска градска прокуратура. “Готви се компютърна експертиза за информация на досъдебното производство.

Пристигнало е писмо от синдиците на КТБ във връзка с всички указания, отправени към квесторите на КТБ, както и всички въпроси, задавани от квесторите към Фонда за гарантиране на вземанията и БНБ. Пристигнало е и писмо от Нели Кoрдовска. Тя е представила болничен на нашата комисия, че не може да се яви с приложения на кореспонденция между квесторите на КТБ, Фонда и БНБ”, обясни още Десислава Атанасова.

От ГЕРБ подкрепяме отпадането на банковата тайнa, каза още Атанасова.

“Считаме, че следва да се добавят и кредитите на юридическите и физическите лица.

Румен Гечев добави, че от БСП категорично подкрепят тези промени. “Най-малко обаче трябва да бъде ограничаван министъра на финансите. Парите за погасяване все пак идват от бюджета. Категорично подкрепяме вдигането на банковата тайна”, подчерта Румен Гечев.

От БДЦ също ще подкрепят промените в Закона за кредитните институции. От Атака също принципно ги променят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.