Хитови заглавия на щанда на издателство „Труд” в рамките на Пролетния панаир на книгата

Тазгодишния Пролетен базар на книгата ще се проведе от 19 до 24 май, от 10:00 до 20:00 ч. в НДК.

Издателство „Труд” кани любителите на хубавата книга на своя щанд № 204, етаж II. Гарантираме Ви качествени издания на супер цени и, разбира се, компетентни съвети, препоръки и разяснения от страна на нашите редактори.

Отстъпката ще е 20 %, а за някои специално оформени подаръчни комплекти – дори повече. Ще имате възможност да закупите и книги, които са преоценени и намалени драстично.

Както винаги сме подбрали най-доброто за своите читатели и ще им предложим вече утвърдени на пазара заглавия, както и нови, неиздавани до този момент книги, без аналог у нас.

На първо място това е „Световен ред”, най-новата книга на Хенри Кисинджър, която макар да е на пазара от броени дни, вече се радва на огромен успех сред читателите, а някои буквално брояха дните до нейното излизане от печат.

В нея бившият държавен секретар на САЩ преразглежда концепцията за понятието „световен ред”, като подробно разказва за установяването на нова държавна система и предупреждава, че стабилният баланс на силите днес има също толкова важно значение, както и във времето след Вестфалския мирен договор, с който се финализира Трийсетгодишната война през ХVІІ век и чрез който се уреждат отношенията между европейските държави. Разбира се, на щанда ни ще откриете и „Дипломацията” на Кисинджър, която години наред е верен помощник на студентите и предпочитано четиво за всеки, който има интереси в областта на международната дипломация. Само в рамките на Пролетния панаир на книгата ще можете да купите двете книги в комплект на промоционална цена от 40 лв.

Не по-малък интерес предизвика и „Людмила Живкова. Александър Фол и другите. Николай Генчев с досие „Дърдорко”. Книгата е дело на проф. Недю Недев, който е направил едно сериозно изследване на дейността на председателката на Комитета по култура и нейните приближени.

В основата на книгата е едно особено явление в нашата история при социализма – влиянието, средата и обкръжението на Людмила Живкова – един специфичен личностен феномен и досега покрит от взаимно изключващи се загадки, митове, отрицания и славословия.

Сред досега написаното за Людмила Живкова, това издание се отличава с голямата фактологична плътност и със стремежа на автора към обективност и безпристрастност.

Имаме и една новина, едновременно добра и лоша, за феновете на „Японски загадки”. На щанда ни ще можете да откриете най-новото и последно за поредицата заглавие – „Айрис”. Както и в другите книги, така и тук главният герой Сано Ичиро трябва да разреши неразрешим на пръв поглед случай. Действието се развива в Едо, Япония в началото на XVIII в., а разказът е толкова вълнуващ и увлекателен, че спокойно можете да прочетете книгата на един дъх.

Злокобна ветровита нощ се спуска над Двореца на шогуна в столицата Едо. Неизвестен похитител напада Токугава Цунайоши – вече стар и болнав, – и успява да го рани смъртоносно с ветрило. На фона на все по-коварните интриги в двора, Сано Ичиро е понижен до обикновен патрул... Как ще завърши книгата и цялата поредица ще разберете само, ако прочетете „Айрис”.

За любителите на поезията пък сме приготвили среща с Вили Тодоров – поет и художник. Томчето с негови стихове, озаглавено „Понякога. Избрана поезия” съдържа повече от петдесет специално подбрани стихотворения, а за корицата е използвана картина на самия автор.

От поезията на Вили Тодоров лъха оптимизъм, позитивизъм и жизнерадост. Едновременно с това в стиховете му ще откриете непрестанния стремеж на лирическия герой към новото, към непознатото, към желанието да търси и да намери отговорите на въпроси, които сам си поставя.

Срещата с него ще е на щанда на издателството (№ 204) на 20 май от 17.30 ч.

За най-младите читатели сме приготвили две нови заглавия, част от поредицата „Златни детски книги”. Под номер 72 е том, съдържаш два романа – „Възмездието на Кали. Диадемата на орангутана” – на Петър Бобев. Интересното в случая е, че и двата не са издавани до този момент у нас.

По-малките читатели ще бъдат привлечени от екзотичните дестинации (Борнео, Индия), от прекрасните и много живи и убедителни описания на флората и фауната, от безбройните приключения на пълнокръвни и интересни герои. По-големите ще открият морални, екологични и философски въпроси и дилеми, чиято значимост сякаш нараства с времето. А мнозина ще се убедят, че фантазията на писателя, подобно на тази на Жул Верн, изпреварва времето, в което е написал тези романи – още през 1991 г. той говори за дисплеи, нанороботи, криотехнологии, психотронни индикатори, информационни банки на човечеството, хроночастици.

Номер 73 от поредицата е „101 далматинци”. Романът е посветен на една от любимите породи кучета на авторката Доуди Смит – далматинец.

Злобара Де Мон решава да си направи палто от кожите на малките далматинци, което да подхожда на нейната черно-бяла коса, но попада на грижовните родители Понго и Мисис и техните добри питомци – мистър и мисис Душкинг. След много премеждия те успяват да я победят и да освободят цели 99 малки далматинчета.

Не забравяйте и за нашите комплекти на промоционални цени. Сред тях ще откриете:

„Световен ред” + „Дипломацията” от Кисинджър само за 40 лв.;

„Първата световна война” + „Втората световна война” от Базил Лидъл Харт само за 40 лв.;

• поредица „Древноримски загадки” – 4 книги за 30 лв.

• поредица „Романите на Лусинда Райли” – 2 книги за 20 лв.

Очакваме Ви!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура