"Левски" вече избира седалки за сектор "А"

В „Левски“ вече подбират седалки за новия сектор „А“ на „Аспарухов“. Представени са няколко оферти. Планира се 6000 скамейки да бъдат поставени през лятото.

Работата по централната трибуна се позабави и градежът няма да е готов за новия сезон. Ако не бъде поставяна козирка, сектор „А“ ще бъде открит през октомври. Мисли се вариант това да стане с планирания шоумач с „Юргорден“, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от дебюта на „Левски“ в евротурнирите. „Сините“ започват срещу шведския клуб през 1965-а.

„Герена“ обаче усилено търси 2 млн. лв. за козирка. Поставянето на подобно съоръжение е сложно и ще забави откриването, обяви вече шефът на „синия“ управителен съвет Иво Тонев.

Прещастливият „Левски“ показа в клубния сайт писмото от БФС от 19 май, с което се дава лиценз за Европа и „А“ група за следващия сезон. Управата специално благодари на феновете за подкрепата в кампанията „Левски“ е твой“. Привържениците внесоха решаващи почти половин милион лева в касата на „Герена“, като не всички искаха акции в замяна. Лиценз получи и стадион „Аспарухов“ при закрит за строеж сектор „А“.

Националният клуб на привържениците (НКП) и тръст „Синя България“ заплашиха да поискат в бъдеще оставката на изпълнителния директор Константин Баждеков. Причината - не стигнали билетите за сектор „Б“ при 2:3 със „Славия“, въпреки че капацитетът не е бил изпълнен. „Отпечатахме 1300 билета за мача, продадоха се 700, бракувахме 600 - обяви Баждеков. - Е, как да действаме...“

А е ясно и че някои фракции ултраси влизат, без да плащат...

Фенските организации недоволстват и от малко билети за финала за купата с „Черно море“ в Бургас на 30 май. Всъщност „Левски“ се пребори за два сектора и половина, като взема десетте хиляди билета на две порции - 7500 и 2500. А „сини“ ще могат да купуват места и при продажбата в Бургас в деня на двубоя. За мача има общо 17 000 билета за двата съперника.

„Болно ми е, защото клубът пое организацията за билетите, а можеше да оставим феновете да се оправят с Профилигата, но тогава ще им е доста по-сложно и щеше да има по-малко места - сподели Баждеков. - И вместо да дойдат да говорим, пишат декларации. Опитвам да бъда полезен на феновете, а обирам упреци...“

А запалянковци от провинцията недоволстват, че отпуснатите за организираните привърженици билети се продават от София с добавка - искат пари за членски внос в НКП.

В интернет плъзнаха оферти - по 50 лв. за билет за финала. Едва ли някой ще се изкуши, тъй като още ще може да се купуват места при номинална цена от 12 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ