Куче снима с фотоапарат, който се задейства от сърдечния му ритъм

Куче на име Гризлър заснема художествени изображения, използвайки нова система на Nikon Asia - “Сърцеграфия” (Heartography), съобщава CNET, цитиран от "Фокус".

“Сърцеграфия” се състои от сензор за сърдечния ритъм, камера и специална кутия с обтуратор, който се активира, когато пулсът на кучето се ускори. Технологията е в изпитателна фаза. Фотоапаратът и триизмерно принтираната кутия са тежки и са малко вероятен кандидат за масово производство. Системата обаче ни предоставя забавен и любопитен поглед върху нещата, които вълнуват едно куче - хора, котки и други кучета.
Гризлър не може да се нарече гениален фотограф. Кучето носи апарата на гърдите си, така че всички снимки са направени на нивото на човешки колена.

Гризлър е заснел няколко изображения на товарен автомобил, доставящ олио и кетчуп. Благодарение на технологията разбираме, че Гризлър има афинитет към дивите гъби и към животинските портрети. Той е уловил страха на една котка, изправена лице в лице с изконния си враг, както и любопитството на други кучета, срещащи себеподобен. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл