Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Канада и Япония подписаха споразумение за военно сътрудничество

В Парагвай гласуват за президент, парламент и губернатори

Турският президент призова за мир с Гърция

Стефан Димитров: Ден след песента ми за земетръс на Лили Иванова трус удари Вранча

Спад в търсенето на кучешко месо в Китай

В китайският град Гуанчжоу затвори врати един от най-старите ресторанти в града, където се предлагаха блюда от кучешко, съобщи South China Morning Post. Собствениците на заведението Sunshine, което е започнало работа през 1963 година, обяснили, че причината за затварянето станало спада в търсенето на ястия от кучешко и засилването на мерките за регулиране на дейността на заведението.
По информация на изданието, това не е първия ресторант в Гуанчжоу, специализиращ в приготвянето на ястия от месо на котки и кучета, който е бил принуден да прекрати своята дейност.

Основателят на Sunshine разказа, че е решил да започне бизнес през 60-те години след като властите на града се обърнали към предприемачите с призив да отворят заведения, отговарящи на местните вкусове. През 2000 година ресторантът е бил удостоен с градска премия за „популярно китайско ястие“. Sunshine често е бил посещаван от туристи от Япония и Южна Корея.

Отбелязва се, че надзорните органи, които се занимават с контрол на качеството на хранителните продукти, са препоръчали на жителите на Гуанчжоу да ограничат употребата на кучешко от съображения за сигурност. Освен това, властите на града планират да засилят контрола над карантинните сертификати и каналите за доставка на месо.

Един от гражданите, който бе цитиран от South China Morning Post, заяви, че все повече хора започват да осъзнават важността от защитата на животните и отказват да ядат кучешко. Месото от кучета традиционно се използва в китайската кухня. Първите данни за готвено кучешко в тази страна се отнасят към 5 век преди Христа. Месо от кучета също се използва в кухните на Южна Корея, Северна Корея, Индонезия, Виетнам, Гана и Нигерия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.