Монтана отпразнува 24 май за 130-ти път

Над 10 000 души се включиха в празничното шествие на 24 май в Търново

Николина Ангелкова участва в откриването на Петербургския международен икономически форум

Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България

Учени установиха защо човешкият мозък е толкова голям

​Кремъл: Юлия Скрипал може да е направила вчерашното си изявление под натиск

Бойко Борисов и Зоран Заев почетоха в Рим делото на Светите братя Кирил и Методий

Северна Корея е разрушила ядрения си полигон “Пунгери”

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици в Кюстендил и Благоевград

Как баба Златка вдигна цялата полиция в Мюнхен на крак Българката сложила воден пистолет под мишница, за да даде бонбон на внучето

Цвета Караянчева: 24 май остава най-сплотяващият ни, най-българският празник

Нови масови арести на военни в Турция

Уникално шествие на 7 000 деца в Бургас

Томислав Дончев: Време е да мислим за обща европейска политика за администрацията

Психично болен застреля петима в сибирско село и се самоуби Една от жертвите е бебе

Банковата тайна за КТБ отпада (Обзор)

След края на заседанието на парламентарната комисия за КТБ, председателят й Десислава Атанасова обяви, че ще бъде подкрепена идеята за отпадане на банковата тайна за депозитите с привилегировани лихвени условия, с които са се извършвали финансови операции след обявяване на банката в несъстоятелност.

Атанасова уточни, че предстои да бъдат изготвени коректните текстове, които след това ще бъдат внесени в комисията. Самата комисия ще формулира общ текст за промяна, който ще стане ясен преди да изчете срокът на работа на временната комисия, пише “Фокус”.

По думите й сметките и кредитите в банката на политическите партии и на онези, заемащи висши длъжности, консултантски договори, договори за заеми и сведенията, се отнасят за целия период на съществуване на банката, попадали в обхвата на Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности.

Пред журналисти Десислава Атанасова поясни, че съществува възможност в Закона за кредитните институции за отпадане на банковата тайна при случаи, когато се водят различни по вид досъдебни производства. Тя коментира, че това са условията, които касаят банкова тайна на лица, депозанти или кредитополучатели, които са в различно качество в едно досъдебно производство, но на банка, която функционира, а не на такава, която е в несъстоятелност.

По време на заседанието на комисията стана ясно, че служителите на Специализирана служба за вътрешен одит на КТБ са привлечени като обвиняеми. Атанасова разясни, че от синдиците на КТБ е станало ясно, че документите, свързани с исканите от комисията сведения, са предадени и се намират в Софийска градска прокуратура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.