Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Румен Петков: Кодексът на Мая Манолова е като на Искра Фидосова, не обвинявам всички кметове за изборния туризъм

Винаги съм бил противник на нормативните наредби в последния момент. Ние имаме нелоши изборни норми, но те не се спазват. Това каза пред камерите на БНТ Румен Петков от АБВ, който коментира предстоящите местни избори. “Изборният кодекс на Мая Манолова е същият като този на Искра Фидосова”, заяви Петков. В края на разговора той разкри и къде държи парите си.

“Тази година повече от 90 000 души са си сменили адресните регистрации. Всичко това може да доведе до пореден хаос, което още повече да отблъсне хората от изборите. Проблемът е, че и в това Народно събрание всички партии влязохме с обещанията, че ще променяме изборното законодателство. По една или друга причина нито един законопроект не стигна до деловодството. Не искам да обвинявам всички кметове за изборния туризъм. Голяма част от тях са честни и почтени хора, но има и такива, които носят отговорност. Говоря за Видинска, Монтанска, Пернишка област. МВР трябва да се намеси и да наложи максималните глоби”, категоричен беше Петков.

“До този момент правителството имаше доста работа. След изборите никой няма да има право да подмине промените в изборното законодателство. Ние с колегите водим разговори. Не трябва да се налага в общественото пространство, че всички кметове са маскари. Това не е така със сигурност”, заяви депутатът. “В АБВ сме притеснени от неадекватното поведение на националното ръководство на БСП. Тяхното чувство за самодостатъчност работи изцяло в полза на ГЕРБ. Ние от АБВ искаме национален дебат за бъдещето на левицата. Ако БСП продължават по същия път, това ще обрече кметовете им на самотност, а там има много достойни хора”, разкри той.

“Темата за КТБ може да се използва по време на изборите. Всеки сам ще си преценява. Има си компетентни органи, които трябва да се произнесат по този казус. Не трябва да се фокусираме върху списъкът, който излезе. Аз допир с пари от КТБ не съм имал. Моето семейство има сметки само в банката, в която доскоро работеше съпругата ми. Според мен не е престъпление един политик да се среща с банкери и журналисти”, поясни Румен Петков.

“Социалната реформа е първото доказателство, че от АБВ изпълняваме поетите обещания. Сега има определени трусове при здравната реформа и говоренето на Петър Москов. Не може парламентът последен да разбира плановете за реформи. Това съм го казал и на правосъдния министър Христо Иванов. Не може навсякъде да се говори за съдебна реформа, а в парламента да няма реален проект”, завърши депутатът от АБВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.