Оставиха в ареста младежа, блъснал деца на тротоар в Петрич

България има предпоставки за силна и работеща минна индустрия

Двама убити и четирима ранени имами при стрелба в мюфтийство в Източна Турция

Словенският парламент утвърди Мариан Шарец на поста министър-председател

Кирил Добрев: В държавата на ГЕРБ, МВР аутсорсва управленска дейност с обществена поръчка

Катастрофа затрудни движението на изхода от София в посока Владая При инцидента няма загинали

Крум Зарков: Четвърт милион души остават без застраховки, държавата да ги обезщети и защити в Кипър

Сайтът на агенцията по околна среда не работи

Един от убийците на Стоян Балтов е задържан в Южна Африка

Гърци подаряват имотите си на държавата заради високите имотни данъци

Откриха 9 варела с трупове на животни край софийско село

Столичната полиция издирва 68-годишния Георги Михайлов Ройдев В неизвестност е от 13 август

Турската лира отслабна с повече от 6 на сто спрямо долара

БСП поиска оставката на министър Валентин Радев

Ангелкова в Бургас: През октомври ще представим утвърдените от бранша и местната власт винено-кулинарни дестинации

Общият бюджет на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 е 2,9 млрд. евро

Имаме одобрена програма за развитие на селските райони 2014-2020. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева БНТ.

По думите на Танева, това е един голям успех. „По-малко от шест месеца, след като сме в мандат и започнахме програмата предпоследни – тя беше върната с много тежки бележки, ние сме в първата половина на одобрените програми”, заяви тя и добави, че от общия ресурс 2,9 млрд. евро, 2,3 млрд. евро са европейски средства.

„В крайна сметка и животновъдите ще могат да ползват мерки както на глава животно за хуманно отношение за първи път по Ос 2 за агроекология, така и за инвестиции”, уточни министърът. Тя заяви също така, че не само е одобрена програмата в първата половина, но и вече са отворени първите мерки.

„Когато влязохме в политически мандат през месец ноември, програмата беше предпоследната, като обем забележки – 426 в хода на тези пет месеца. Ние направихме много интензивна комуникация със службата и получихме одобрението във втората част на одобрените програми, които са общо 24 от март до май месец. С 27 в началото, края на миналата година сме в първата половина на одобрените програми – общо 51 към момента от 118 програми на всички страни-членки на ЕС“, обясни Танева.

По думите й, в този програмен период, съгласно одобрената вече Програма за развитие на селските райони, в подкрепа на бизнеса в земеделието ще бъдат предоставени 1,111 млрд. евро, а за инвестиции в околна среда, включително и биопроизводство – 919 млн. евро.

„750 млн. евро ще бъдат възможни да подкрепят развитие на публичната инфраструктура по подхода „Лидер“. Междувременно на риск на държавата на 14 април отвори програмата с мярка 4.1, чиито прием все още продължава, за инвестиции в земеделски стопанства. Този прием приключва на 8 юни“, каза още Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.