На 26 май 2018 да почерпят

Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

За втора вечер абитуриентите в Благоевград показаха стил и красота на червения килим

Общият бюджет на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 е 2,9 млрд. евро

Имаме одобрена програма за развитие на селските райони 2014-2020. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева БНТ.

По думите на Танева, това е един голям успех. „По-малко от шест месеца, след като сме в мандат и започнахме програмата предпоследни – тя беше върната с много тежки бележки, ние сме в първата половина на одобрените програми”, заяви тя и добави, че от общия ресурс 2,9 млрд. евро, 2,3 млрд. евро са европейски средства.

„В крайна сметка и животновъдите ще могат да ползват мерки както на глава животно за хуманно отношение за първи път по Ос 2 за агроекология, така и за инвестиции”, уточни министърът. Тя заяви също така, че не само е одобрена програмата в първата половина, но и вече са отворени първите мерки.

„Когато влязохме в политически мандат през месец ноември, програмата беше предпоследната, като обем забележки – 426 в хода на тези пет месеца. Ние направихме много интензивна комуникация със службата и получихме одобрението във втората част на одобрените програми, които са общо 24 от март до май месец. С 27 в началото, края на миналата година сме в първата половина на одобрените програми – общо 51 към момента от 118 програми на всички страни-членки на ЕС”, обясни Танева.

По думите й, в този програмен период, съгласно одобрената вече Програма за развитие на селските райони, в подкрепа на бизнеса в земеделието ще бъдат предоставени 1,111 млрд. евро, а за инвестиции в околна среда, включително и биопроизводство – 919 млн. евро.

„750 млн. евро ще бъдат възможни да подкрепят развитие на публичната инфраструктура по подхода „Лидер”. Междувременно на риск на държавата на 14 април отвори програмата с мярка 4.1, чиито прием все още продължава, за инвестиции в земеделски стопанства. Този прием приключва на 8 юни”, каза още Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.