190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Окончателно: 18 години затвор за Минчо Янков, който уби съперник и намушка изгората си

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Общият бюджет на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 е 2,9 млрд. евро

Имаме одобрена програма за развитие на селските райони 2014-2020. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева БНТ.

По думите на Танева, това е един голям успех. „По-малко от шест месеца, след като сме в мандат и започнахме програмата предпоследни – тя беше върната с много тежки бележки, ние сме в първата половина на одобрените програми”, заяви тя и добави, че от общия ресурс 2,9 млрд. евро, 2,3 млрд. евро са европейски средства.

„В крайна сметка и животновъдите ще могат да ползват мерки както на глава животно за хуманно отношение за първи път по Ос 2 за агроекология, така и за инвестиции”, уточни министърът. Тя заяви също така, че не само е одобрена програмата в първата половина, но и вече са отворени първите мерки.

„Когато влязохме в политически мандат през месец ноември, програмата беше предпоследната, като обем забележки – 426 в хода на тези пет месеца. Ние направихме много интензивна комуникация със службата и получихме одобрението във втората част на одобрените програми, които са общо 24 от март до май месец. С 27 в началото, края на миналата година сме в първата половина на одобрените програми – общо 51 към момента от 118 програми на всички страни-членки на ЕС”, обясни Танева.

По думите й, в този програмен период, съгласно одобрената вече Програма за развитие на селските райони, в подкрепа на бизнеса в земеделието ще бъдат предоставени 1,111 млрд. евро, а за инвестиции в околна среда, включително и биопроизводство – 919 млн. евро.

„750 млн. евро ще бъдат възможни да подкрепят развитие на публичната инфраструктура по подхода „Лидер”. Междувременно на риск на държавата на 14 април отвори програмата с мярка 4.1, чиито прием все още продължава, за инвестиции в земеделски стопанства. Този прием приключва на 8 юни”, каза още Десислава Танева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.