Мъж бере душа след ухапване от кърлеж, друг се спаси сам, лекар отказал да му помогне

Възрастен мъж от врачанското село Чирен бере душа след ухапване от кърлеж, съобщава tribali.info. Преди време 50-годишният Тихомир бил ухапан от кърлеж, но така и не си бил ваксина. След няколко седмици го схванал вратът и проблемите започнали.

След безрезултатни прегледи във врачанската болница, мъжът отишъл в София, където го диагностицирали с лаймска болест. От тогава състоянието му се влошава с всеки изминал ден, като сега дори не може да говори и да ходи. Семейството му го изкарват в двора с инвалидна количка и всеки ден се молят на Бог да стане чудо и да може да се излекува.

Историята нашумя още повече, след като и друг мъж от селото също бе ухапан. Преди около 2 седмици кърлеж се лепнал на Тодор Русев, който е инвалид и с няколко тазобедрени операции. Мъжът веднага се заел да премахне гадинката от тялото си по старомодния начин - с мас и завъртане обратно на часовниковата стрелка.

За нещастие обаче главата се откъснала и останала в тялото му. Тодор решил да потърси помощ от доктора, който идва след обяд в селото – Анимир Павлов.

Отишъл на центъра на селото и зачакал джипито, а с него се събрали за помощ и лекарства още около 15-ина човека.

След като докторът дошъл, мъжът го пресрещнал и му разказал какъв е проблемът. Той поискал да извади от тялото му главата на кърлежа и да му бие ваксина против тетанус. По думите на потърпевшия, Павлов първо го попитал дали има личен лекар и след като узнал, че Тодор има личен лекар във Враца, го пратил да ходи при него и се обърнал на другата страна.

„Той не пожела дори да извади гадината от мен. Ходих при един по-млад съсед, който извади едни дълги пинсети и ми помогна. Докторът не ми удари и ваксина. Щом разбра, че имам личен лекар, веднага ме отпрати. За мен това е недопустимо отношение, особено към човек, който е инвалид и е в безпомощно състояние. Бях готов да си платя за ваксината и прегледа, но той категорично отказа да ме види“, разказа Тодор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони