Цветан Цветанов: Стратегията за националната сигурност е основополагаща, заплахите към нея са все по-асиметрични

Стратегията за националната сигурност е основополагаща. Това заяви вносителят на законопроекта за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност и депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Рисковете и заплахите стават все по-асиметрични - асиметричните заплахи и международния тероризъм, регионалните конфликти, целите на системата за национална сигурност могат да бъдат постигнати само при регламентиран процес”, поясни той.

Цветанов припомни, че подготовката на законопроектите е осъществена спрямо препоръките от КСНС през 2012 година, част от основните положение за зададени от приетата национална стратегия от 41 НС. Цветанов благодари на парламентарно представените партии, участвали в КСНС. „Това беше КСНС, който даде конструктивен диалог, имаше прагматизъм и тогава управляващото мнозинство и ГЕРБ се съобрази с препоръките на опозицията”, заяви Цветанов.

Той коментира, че в законопроекта се предлага Съветът по сигурност да има само един състав.

„Няма да има популизъм, защото искам да заявя, че всички парламентарно представени партии и тези, участващи в КСНС, са допринесли за да бъдат изработени пакетите от законите”, разясни председателят на ПГ на ГЕРБ.
Той благодари за конструктивният диалог, воден в комисиите и изрази убеденост, че в 43 НС всички партии ще имат активно участие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини