Уволниха 82-годишен британец, тръгнал си три минути по-рано от работа

Освободиха 82-годишен британец от работа, тъй като е напуснал работното си място три минути по-рано от установеното време, съобщи в. "Дейли мейл".

Айвър Смит е бил уволнен дисциплинарно от магазин в град Глазгоу на търговската верига "B&Q . Шефовете му дори не са взели под внимание факта, че преди 12 години Смит е бил отличен като "образцов служител".

Според уволнения, началниците му са се вбесявали, когато са виждали, че възрастният им сътрудник се справя малко по-бавно с парите на касата, отколкото младите му колеги.

След като е взело решението да уволни Смит, ръководството забранило на ветерана да влезе в магазина и да си прибере личните вещи.

"Бях изхвърлен от службата за сигурност като престъпник", разказва Смит. „Казаха ми, че дори нямам право да общувам с останалите сътрудници на магазина". "Когато член на семейството ми отишъл да ми вземе нещата, една от сътрудничките се разплакала, тъй като разбрала, че насила са ме изхвърлили на улицата", добавя мъжът.

Айвър Смит е бил нает на работа по програмата за трудоустрояване на пенсионери, когато е навършил 70 години. Веригата магазини "Би енд Кю" търгува във Великобритания със стоки за дома и градината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят