Майката на Стрелеца от Лясковец предаде в съда ловни патрони и части от белезници

Майката на 54-годишния Петко Петков от Лясковец във вторник е предала в съда ловни патрони и части от белезници. В момента синът й е подсъдим за убийството на спецполицая Емил Шарков, за опит за убийство на шестима негови колеги и за незаконни оръжия. Делото се гледа от 7 май в Окръжния съд във Велико Търново, а заседанията ще продължат до 22 май.

По време на процеса 77-годишната жена неочаквано се явила в залата и предоставила кутии с 47 ловни патрона и елементи от белезници. Тя обяснила, че ден преди това в жилището й отишли адвокатите на Петко Петков, за да уточняват детайли по кървавата драма, която се разигра на 14 март миналата година. Тогава Стефанка Савова споделила със защитниците на сина си, че открила боеприпасите, докато разчиствала дома си след лютата престрелка. Тя казала, че е намерила кутиите с общо 47 ловни патрона върху спалнята си. В жилището открила и парчета от белезници, които били на барета, уцелени и пръснати от куршум при престрелката. Част от тях били иззети при огледите.

"Стефанка Савова каза, че не е знаела какво да прави с тези боеприпаси и парчета белезници. Посъветвах ме я да ги предаде на съда. Настояхме детайлите от белезниците да бъдат приложени като веществени доказателства по делото", обясни адвокат Иво Пазарджиев, който е един от тримата защитници на Петков.

Съдия Мая Маркова пък веднага се разпоредила да бъде уведомена слежба КОС към полицията и боеприпасите да бъдат иззети.

Два дни съдът изслушва показанията на вещи лица, които са правили разпоредените от Окръжната прокуратура експертизи. Предполага се, че в петък няма да има пледоарии, а делото ще бъде отложено, защото на процеса не са се явили призованите като свидетели две барети и полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право