Шест години затвор за шофьора, причинил влаковата катастрофа край Септември

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 6г. затвор шофьора Спас Германов след като го призна за виновен за влаковата катастрофа край Септември, станала през май, миналата година, съобщи "24 часа".

Германов, който управлявал камион, натоварен с колооси от местния вагоноремонтен завод , не спира на сигнализиран жп-прелез и е пометен от пътническия влак София -Пловдив. При инцидента загина общественичката Маргарита Грозданова от Пазарджик, а няколко души бяха ранени.

Всички те пътували във влаковата композиция. Първоначално делото бе предвидено да се гледа по съкратена съдебна процедура, но се получи разминаване в показанията на шофьора и ключов свидетел, поради което то премина по общия ред. Германов твърдеше, че не помни какво точно се е случило, но свидетелят Иван Дишков, който е охранявал обект край прелеза, заяви че е предупредил шофьора за идващия влак. Решението на пазарджишкия съд може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Адвокатът на осъдения шофьор - Костадин Узунов, съобщи, че с клиента му не са удоблетворени от присъдата и ще я обжалват в посочения законов срок.Окръжният съд в Пазарджик осъди на 6г. затвор шофьора Спас Германов след като го призна за виновен за влаковата катастрофа край Септември, станала през май, миналата година. Германов, който управлявал камион, натоварен с колооси от местния вагоноремонтен завод , не спира на сигнализиран жп-прелез и е пометен от пътническия влак София -Пловдив. При инцидента загина общественичката Маргарита Грозданова от Пазарджик, а няколко души бяха ранени.

Всички те пътували във влаковата композиция. Първоначално делото бе предвидено да се гледа по съкратена съдебна процедура, но се получи разминаване в показанията на шофьора и ключов свидетел, поради което то премина по общия ред. Германов твърдеше, че не помни какво точно се е случило, но свидетелят Иван Дишков, който е охранявал обект край прелеза, заяви че е предупредил шофьора за идващия влак. Решението на пазарджишкия съд може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив. Адвокатът на осъдения шофьор - Костадин Узунов, съобщи, че с клиента му не са удоблетворени от присъдата и ще я обжалват в посочения законов срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини