Квесторите в Плевен анулирали работата на зрелостник, опитал да преписва

Един случай на опит за преписване на държавния зрелостен изпит по български език и литература е регистриран в Плевенска област. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен Албена Тотева пред Фокус.

В 32 бази се е провел държавният зрелостен изпит по български език и литература в Плевенска област, а в 75 училища този по национално външно оценяване.

По информация на началника на РИО – Плевен Албена Тотева от допуснати 2021 седмокласници, до националното външно оценяване в област Плевен са се явили 1943 ученици. От тях по втори модул са работили 1087. Изпитът е започнал в 10:32 и е приключил в 13:38 часа. На държавния зрелостен изпит по български език и литература са се явили 2089 зрелостници от общо допуснати 2225. Изпитът е започнал в 8:40 и е приключил в 12:43. Има регистриран случай на опит за преписване, който е завършил с анулирана писмена работа.

За втори държавен зрелостен изпит най-много зрелостници са заявили желание да се явят по биология и здравно образование. Техният брой е 963. Следват желаещите за география и икономика с 695 заявили ученици, английски език с 324. По математика желаещите да се явят на втора матура са 163, по история и цивилизация 88, по философския цикъл са 83. По езиците най –голям брой желаещи са по немски - 16, следва този по френски с 10, испански - 7, руски - 6 и италиански - 4. Един зрелостник е заявил желание да се яви по физика и астрономия. За трети държавен зрелостен изпит са подали заявление 14 зрелостници, 6 от тях ще се явяват по история и цивилизация, четири по английски, двама по математика и по един по химия и физика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони