Бандити с ножове бият и изтезават 81-годишен пенсионер в дома му

Маскирани бандити влетяха в къщата на 81-годишния Иван Радев от димитровградското село Великан, съобщиха източници от полицията. Пенсионерът бил бит и заплашван с нож. От областната дирекция на МВР потвърдиха за случая.

С два ритника закачулените престъпници изкъртили вратата на жилището и влетeли в 3,30 часа в сряда в къщата на бившия механизатор от строителството. Мъжът бил изваден от постелята си и пред погледа на неговата жена престъпниците започнали да го налагат. Нанесли му и по няколко порезни рани с нож по лицето и врата. "Имаш 10 000 лева, давай ги", просъскали грабителите. Бай Иван нямал такава сума и обирджиите си тръгнали с около 100 лв ., спастрени от пенсията му.

Това не е първият подобен случай в района. През 2013 г. бяха извършени още 3 подобни грабежа в селото и още толкова в съседното градче Меричлери . Впоследствие дори трима души бяха арестувани и осъдени.

ДЖивотът на Радев не е в опасност.Ф, коментираха запознати със случая. Криминалната полиция работи по случая, а патрулките се виждат по-често от обикновеното в цялата община Димитровград. Според неофициална информация разследващите имат определени насоки за самоличността на бандитите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право