Рибари в Силистра се оплакват от тормоз на румънски граничари

УНИЦЕФ: Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано

Репортери без граници: Омразата към журналистите, която се засилва в Европа и САЩ, е заплаха за демокрациите България е на 111 място по свобода на печата

Евростат: Всеки трети българин живее в сериозен риск от бедност

Тръмп нарече Ким Чен-ун „много отворен“ и „много почтен“ човек

Най-малко 10 загинали при пожар в нелегален нефтен кладенец в Индонезия

Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

БСП и ДСБ преговарят за обща кандидатура за кмет на Кърджали

Областните ръководства на БСП и ДСБ в Кърджали започнаха разговорите за издигане на обща кандидатура за кмет на общината, съобщи БГНЕС.

Председателят на социалистите Георги Кючуков заяви, че вече са проведени срещи с хората на Иван Костов в града и е постигнато принципно съгласие.

Демократите обаче поставят условие номинираният да има обществен авторитет, а идеята за обща кандидатура да бъде подкрепена от максимален брой политически формации, уточни той. След поредица от контакти с хора от НПСД на Корман Исмаилов се очаква да бъде насрочена и среща на ръководствата. В края на тази седмица предстои разговор и с местната структура на АБВ.

Кючуков подчерта, че на този етап усилията на БСП са насочени към постигане на съгласие за идеята за обща кандидатура за кмет, инициирана от социалистите. За конкретни имена обаче било още много рано да се говори. В БСП са единодушни, че обединяването на партиите извън ДПС около един кандидат-кмет на Кърджали ще позволи да бъде разбит политическият монопол в общината.

Изборният модел на социалистите предвижда всяка от политическите сили да участва в предстоящите наесен местни избори със собствена листа за общински съветници. Според тях общият кандидат трябва да е равноотдалечен от всички политически сили, да има управленски качества и широка обществена подкрепа.

На този етап е известно, че ГЕРБ ще издигне собствена кандидатура, поради което социалистите смятат по-късно да преговарят с тях. “Надяваме се дотогава да разберат, че по този начин само ще помогнат на ДПС, но все още вярвам, че това не е тяхната цел. В крайна сметка фактите ще докажат дали има сътрудничество между ГЕРБ и ДПС”, коментира Кючуков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.