Тилна травма е причинила смъртта на бебето от Габрово Детето е и с изгаряния по лицето и шията

Корнелия Нинова: ГЕРБ и „Обединени патриоти“ претърпяха провал в интеграцията на ромите

Газпром ще започне да строи инфраструктура в Сърбия за „Турски поток“

Баща и син загинаха от късо съединение в дома си

Броят на убитите при атентата в Богота достигна 21

Повече мощност за електромобил №1 Nissan Leaf разполага с 217 конскти сили и изминава 385 км

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Australian Open

Скръбна вест! Отиде си Иван Вуцов

Министър Петков: Хората с увреждания, които досега не са получавали месечна добавка, трябва да подадат заявление затова до края на януари

60% от всички известни видове кафе може да изчезнат в близко бъдеще

Захариева: Страната ни има интерес от визитата на Путин в Сърбия Външният ни министър заяви, че руският президент има покана за посещение у нас

Как извънземните коментирали „Пловдив – европейска столица на културата“?

Стефан Софиянски предлага нова Конституция От 2007 г. сме член на ЕС и трябва да градим по нов начин нашите обществени отношения, заяви бившият кмет на София

От Белия дом официално съобщиха, че Тръмп няма да участва в Световния икономически форум в Давос

Евростат: На 100 хиляди българи се падат 64 общопрактикуващи лекари

34 матури анулирани за преписване и ползване на GSM-и

52 886 ученици са се явили на Държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от Министерството на образование и науката.

Завършващият випуск е 58 745 ученици, явилите се 52 886 ученици са 91,72 % от учениците в XII клас.

Вижте верните отговори от матурата и от външното оценяване на седмокласниците – ТУК

Днес при провеждането на държавния зрелостен изпит по български език и литература са анулирани 34 работи, от които 18 за преписване и 16 за ползване на мобилна техника по време на изпита. Най-много анулирани работи има в област Кърджали – общо 15 – 4 за преписване и 11 за ползване на мобилна техника. В София са анулирани общо 5 – 2 за преписване и 3 за ползване на мобилна техника, в област Русе – 3 за преписване, в област Пловдив и Софийска област по 2 за преписване.

В резултат на видеонаблюдението са установени нарушения на квестор извън изпитна зала, за което ще му бъде потърсена дисциплинарна отговорност. В СОУ „Христо Смирненски“, град Септември, след началото на ДЗИ, поради авария, електрозахранването е спряно. Със съдействието на кмета на община Септември и след намесата на авариен екип, в рамките на 30 минути, повредата е отстранена и елзахранването е възстановено. По време на изпита в периода от 8:20 до 8:48 часа в ГХП „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Пловдив, е имало срив във видеонаблюдението, който е отстранен от фирмата, поддържаща камерите.

Национално външно оценяване по български език и литература в VII клас

От 61 207 седмокласници на първи модул на национално външно оценяване са се явили 54 451 ученици – 88,96 %, а на втори модул – 39 557 ученици – 72,65 % от явилите се на първи модул. Анулирана е писмената работа на един ученик от град Пловдив поради установен опит за подсказване. Изпитите са протекли без инциденти. Експерти от Министерство на образованието и науката в днешния ден осъществяват контрол в четири области: Софийска област – 1 училище, Благоевград– 1 училище, Кърджали – 11 училища и Смолян – 2 училища.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.