Без сър Алекс на бала на „Юнайтед“

Алекс Фъргюсън не уважи галавечерта на „Манчестър Юнайтед“ по случай закриването на сезона. Великият шотландец предпочете да почете голфъра Рори Макилрой, избран за най-добър в спорта за годината.

В същото време Луис ван Гаал обра овациите с петминутна емоционална реч в стил „Уинстън Чърчил“, на която не изглеждаше напълно трезвен. „Когато на старта на сезона от 10 мача имаш 13 точки, а си мениджър на най-големия клуб в света, е притеснително - каза холандецът. - Но въпреки това публиката ни аплодираше на крака. Питах се как е възможно да ме подкрепят? Имахме много труден старт на сезона с толкова контузии. В един момент бяхме 13-и, а станахме трети. „Манчестър Юнайтед“ има неповторим дух. Помните ли мача с „Челси“? Влязохме в него след шест поредни победи (речта бе прекъсната от бурни овации, б.а.). Не, не, не! Моля ви, изслушайте ме! Ние загубихме мач, в който владеехме 80 процента топката. Имахме 10 положения срещу три за „Челси“. Искам да ви кажа колко близо бяхме. Като мениджър знам какво има значение, знам, че трябва да покажем повече. Внимавайте с треньора и слушайте дамата със саксофона! Тя е брилянтна! Аплодирайте нея!“

Давид де Хеа бе избран за футболист №1 на „Юнайтед“ през сезона. Вратарят спечели двойна награда – на феновете и на съотборниците си. Но вероятно през лятото ще отиде в „Реал“. А другата испанска звезда Хуан Мата получи награда за гол №1. Халфът вкара със странична ножица за 2:1 над „Ливърпул“ на „Анфийлд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят