Очаква се буря с проливен дъжд и градушка в южните райони на София

Тази вечер в се очаква проливен дъжд и буря с възможна градушка над южните райони на София.

За това информира Изпълнителна агенцията за борба с градушките, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево, след обяд над югоизточните и планинските райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали. Вятърът ще е слаб, в Източна България – до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – около 26°. Такава е прогнозата на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно по южното крайбрежие, ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места слабо ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 19° и 21°. Вълнението на морето ще е 2 – 4 бала, температурата на морската вода е между 17° и 21°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

До края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево и с температури, малко по-високи от обичайните. Максимални – предимно между 26° и 31°. Вятърът ще е слаб, от изток-североизток. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

В петък в Западна, а в неделя на места и в Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Най-малка е вероятността за превалявания в събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето