Пропадна дует Григор – Бербатов

Димитър Бербатов и Григор Димитров не успяха да направят дългоочакван дует на футболния терен, спрени от двама треньори. Двамата бяха поканени на благотворителния мач на сборен тим на световни звезди срещу пилотите от „Формула 1“, който традиционно се игра в Монте Карло. Тимът на асовете извън болидите спечели с 3:1, а капитан му бе Новак Джокович, живеещ в княжеството.

Бербатов все пак измина краткото разстояние от дома си до стадион „Луи II“, но не се съблече по екип. Треньорът на „Монако“ Леонардо Жардим спря поканените в мача четирима свои играчи заради съботното гостуване на „Лориен“ в последния кръг от първенството.

На тима на Жардим и Бербатов трябва победа, за да е сигурен за мястото си в квалификацията за групите на Шампионска лига. „Монако“ е трети с 2 точки аванс пред „Марсилия“.

По времето, когато мачът се играеше на „Луи II“, Григор Димитров вече се настаняваше в Париж, където от вчера се подготвя за „Ролан Гарос“. Френският мегатурнир от Големия шлем започва в неделя.

„Не знам къде е Григор“, каза Джокович пред Би Ти Ви край терена на шоумача. Камерите уловиха Бербатов на трибуните и в разговори с играчите до скамейката на резервите.
Двубоят тази година мина под мотото „Благодарим, Михаел! Липсваш ни!“. Възстановяващият се от тежък удар и мозъчни операции Шуми бе като емблема на проявата, стартирала през 1993 г. Близкият му приятел принц Албер също игра в тима, в който трябваше да се включат Бербатов и Григор.

За двамата българи дори бяха приготвени фланелки. Тази на Григор с №20 облече италианският скиор Макс Блардоне. Той вкара и първия гол в мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят