Прокурори решават за тотомилионерка

Варненският окръжен съд разпореди на прокуратурата до началото на юли да внесе обвинителен акт или да прекрати досъдебното производство срещу тотомилионерката от Кубрат Бехтие Османова.

През март 2013 г. тя бе служител на НАП-Варна и като такава бе арестувана заедно с колегите си Мирослав Нонев - директор на дирекция “Събиране”, и служителката в отдел “Ревизии” Марияна Димитрова. Варненската окръжна прокуратура тогава проведе обиски в кабинетите и в домовете на тримата и заяви, че те се разследват за престъпления по служба, търговия с влияние и пране на пари. Две години по-късно досъдебното производство все още не е в съда.

Пред дни окръжният съд излезе с определение, което задължава прокуратурата в тримесечен срок да реши какво да прави. Ако наблюдаващият прокурор прецени, че делото трябва да се гледа, следва до 10 юли да внесе обвинителен акт. Според говорителя на окръжната прокуратура Радослав Лазаров точно това и ще се случи.

Бехтие Османова бе обект на сериозно внимание от страна на разследващите заради сериозното разминаване между стандарта й на живот и приходите от чиновническата заплата. Пред прокурорите тя показа протокол от Спортния тотализатор, който удостоверява, че е спечелила 7 млн. лв. от джакпота от играта 6 от 49 през февруари 2011 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право