Лидерът на Нощните вълци финансирал терористите от ДНР и ЛНР

Силите за сигурност на Украйна (СБУ) обвиниха лидера на „Нощните вълци“ Александър „Хирургът“ Залдостанов във финансиране на „терористите от Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР)“, съобщава Правда.ру. На официалния сайт на спецслужбите са качени доказателства: три фотографии и текст.

В тях се говори за това, че „рокер, с прозвището „Хирург“, съвместно с мениджмънта на две финансови компании „Forex Trend“ и ООО „Форекс тренд“, присвоил средства на граждани на Украйна, Русия и страните от Общност на независимите държави, част от които е дал за финансиране на терористите от ДНР и ЛНР.

По думите на пресслужбата на Съвета за сигурност на Украйна, сътрудници на спецслужби, „по време на обиск на представители на украинските офиси на компаниите са иззели финансово-стопанска документация, потвърждаваща провеждането на сделки, в това число, и с използването на руски финансови инструменти. Правоохранителите са открили компютърна техника с файлове, в които се съдържа информация за незаконни финансови операции, а също и значителна сума пари в брой в руски рубли и американски долари и паметни награди на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ): кортик и часовник“.

Фотографиите с кортика, часовника и банкнотите се привеждат в качеството на доказателства. Лидерът на „Нощните вълци“ Задостанов нарече обвинението на СБУ „смехотворно“ и заяви, че „ с такъв успех те могат да го обвинят и за финансирането на геноцид над Украйна от страна на Бату хан“. „Хирургът“ изказа своето мнение и за СБУ. По негови думи, спецслужбата се занимава с „натиск над различното мислене, похищението на хора, объркването на населението и отстраняване на неудобните“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят