Жестоко нападение над стари хора в Димитровградско

Жестоко нападение над възрастни хора в Димитровградско. 83-годишен мъж е бит и порязан с нож от крадци, влезли посред нощ в дома му. Плячката им е 172 лева, но шокът за възрастните хора е огромен, информира Нова тв.

Домът на Иван Радев от село Великан, Димитровградско. Два часа след полунощ. Възрастният мъж е събуден от шум и светлина. Отваряйки очи вижда до себе си нож.

"Докато си вдигна главата, той ме събори и ме поряза. С маска беше", разказва потърпевшият.

В далечината има още един мъж с качулка. Той стои повече от 10 минути до хладилника, докато първият обяснява на дядо Иван, че знае за скорошното получаване на пенсията и му иска 10 000 лева.

Като разбрали, че няма да получат много, крадците обърнали шкафовете и си тръгнали с общо 172 лева плячка. През това време баба Данка лежала на съседното легло и се чудела какво се случва.

Крадците са опитали да влязат в къщата със стълба, но след като не успели да отворят вратата на терасата, влезли през малко прозорче на кухнята. Прекъснали са телефона, за да не могат възрастните хора да повикат помощ. След като си тръгнали, дядо Иван отишъл при съседите. Синът и снахата пък пристигнали веднага от града, за да помогнат на възрастните хора.

В селото живеят едва около 60 души. Те са изплашени и смятат, че крадците не са случайни хора. От полицията заявиха, че вече е образувано досъдебно производство. А на дядо Иван ще му трябва още много време да се успокои. Надява се нападателите му бързо да бъдат заловени и осъдени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини